Fransa Öğrenci Vizesi

 
FRANSA ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
  • Eksiksiz olarak doldurulmuş vize başvuru formu - TARAFIMIZDAN DOLDURULACAKTIR
  • Başvurulan okuldan kabul belgesi : 
    Haftada kaç saat ders göreceğiniz ve Kursun başlama ve bitiş tarihlerini kapsamalıdır. TARAFIMIZDAN SAĞLANACAKIR.
  • PASAPORT: Dönüş tarihiniz sonrası en az 6 ay daha geçerli ve içinde en az 2 boş sayfa olması gerekmektedir. Eğitiminizi uzatma olasılığınız varsa pasaport geçerlilik tarihinizin buna uygun olmasına dikkat ediniz.
  • Vize ücreti: 90 Günden kısa 60€, 90 günden uzun 50€ + İ-DATA Vize İşlem Ücreti: 24,5€
  • 4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, arka plan beyaz, 3,5x4,5cm olmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği
  • Sabıka kaydı
  • Varsa içinde vizeler olan diğer pasaportlar
  • Varsa Evlenme cüzdanı
  • Daha önce evlenme boşanma durumu oldu ise mahkeme kararları, varsa çocukların velayeti
  • Askerlik tecil/terhis belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu.
  • Niyet Mektubu
  • 30.000 Euro kapsamlı Schengen seyahat sağlık sigortası.
  • 90 günden uzun eğitim alacaksanız Campus France belgeniz (Tarafımızdan sağlanacaktır)
  • Tanıdık birinde kalınacaksa Fransa'daki ilgili belediyeden onaylı davet mektubu
  • 18 yaşından küçükseniz noter onaylı muvafakatname
  •  
     
  • OKUL VE YAŞAM GİDERLERİNİZİ KARŞILAYABİLECEĞİNİZİ GÖSTEREN KANITLAR
    • Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa son 3 aya ait maaş bordroları,
    • Çalışıyorsanız Sigortalı işe giriş bildirgesi
    • İşe dönüş yazısı: 
      Çalışıyorsanız ve aynı işe dönecekseniz eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, Yeni bir işe başlayacaksanız Fransa dönüşü işe başlayacağınıza dair yazı
    • Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse: 
      Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri
    • Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları / Banka hesap dökümleri – son 3 ay-
    • Size ve/veya ailenize ait tapular, araç ruhsatları
    • Banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler
    • Varsa oda/meslek kuruluşu üye kaydı
    • Ekonomik durumunuzu iyi gösterecek her türlü ek belge
    • Destekleyici yazısı ( anne, baba ya da kim destekliyor ise onun tarafından yazılan)
    • Destekleyici ekonomik durum belgeleri
     
  • EĞİTİM DURUMUNUZ
    • Halen öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi
    • Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi
    • Daha önce yurt içinde / Yurtdışında bir dil kursuna gidildiyse kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup
    • Mesleğinizle ilgili olanlar öncelikli olmakla birlikte almış olduğunuz her türlü sertifika/diploma
      • Notlar

        1. Fransa Konsolosluğu gerekli gördüğü durumda ek belge talebinde bulunabilir.

        2. Fransa Konsolosluğu zaman içinde belge listesinde, vize ücretinde değişikliler yapabilir. Her durumda başvuru öncesinde elinizdeki bilgilerin güncel olmasına dikkat ediniz.

        3. Size özel Fransa öğrenci vizesi değerlendirmesi için lütfen bizi arayınız.